Twee nieuwe raadsleden leggen de eed af in Tielt

© Foto LVA
Redactie KW

Vic Verbrugge (SP.A) en Henk Mauws (N-VA) legden donderdag de eed af als nieuwe raadsleden in Tielt.

Het ontslag van schepen Birger De Coninck (SP.A) is de aanleiding van een stoelendans, zowel in de gemeente- als in de OCMW-raad. Op de gemeenteraad legden twee nieuwe raadsleden de eed af. Vic Verbrugge (35, SP.A) volgt Birger De Coninck als gemeenteraadslid op, die in het publiek aanwezig was.

Door een aantal herschikkingen neemt Guido Mehuys (SP.A) de bevoegdheden van ex-schepen Birger De Coninck over. Nu Guido Mehuys schepen wordt, kan hij niet langer als OCMW-voorzitter zetelen. Hij wordt als voorzitter van de OCMW-raad vervangen door Open VLD’er Pascale Baert, die uit de gemeenteraad verdwijnt. Zij wordt als gemeenteraadslid opgevolgd door Henk Mauws (45, N-VA). De eedaflegging van beide raadsleden verliep rimpelloos.

Oppositiepartij CD&V distantieert zich van deze “politieke soap”. “Het was alvast een goed georchestreerde actie : zelfde datum, zelfde briefpapier… Er is wel een extra mandaat van gemeenteraadslid gecreëerd, wat uiteraard ook de stadskas voor de komende vier jaren op kosten jaagt. Er komt ook een extra OCMW-raad”, aldus CD&V-fractieleider Vincent Byttebier. (LVA-RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier