Tripartite heeft niet genoeg opgebracht in Brugge, zegt Moenaert

Redactie KW

Burgemeester Patrick Moenaert geeft toe dat z’n schepencollege, met drie grote partijen, de afgelopen legislatuur niet heeft opgebracht wat hij had gehoopt: snellere doorbraken krijgen in grote Brugse dossiers.

Ook de nieuwe lijsttrekker van CD&V Brugge, Dirk De fauw, zegt dat er moet worden nagedacht over een tripartite, als het met twee partijen kan. Een duidelijke verwijzing naar OpenVLD, die sinds 2006 mee bestuurt in Brugge, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. In oktober zullen alle ogen vooral gericht zijn op hem. De burgemeestersbonus zijn de Brugse christendemocraten na 18 jaar kwijt. ” Wij zijn ervan overtuigd dat Patrick Moenaer als lijstduwer serieuze campagne zal voeren.Hij zal tot de laatste dag actief blijven, en dat is ook onze vraag, om na de verkiezingen een rol te spelen.

Voorakkoord?

En dat Patrick Moenaert campagne voert, is duidelijk. Zo erg zelfs, dat velen twijfelen of hij echt niet nog es burgemeester wordt. CD&V wil zeker de volgende zes jaar opnieuw meebesturen. Vraag is maar of ze dat zelf zullen kunnen bepalen, zoals de afgelopen 18 jaar. Er gaan geruchten over een voorakkoord met OpenVLD. Die werd in 2006 door de burgemeester aan boord gehaald, terwijl dat niet nodig was. “Sinds we in de meerderheid zitten in Brussel, heb ik veel kunnen naar hier halen. De tripartite had als doel nog meer naar hier te halen en dat is beetje moeizaam verlopen, en dat heeft niet het resultaat gegeven dat ik ervan verwacht had”, besluit Moenaert.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Tripartite heeft niet genoeg opgebracht in Brugge, zegt Moenaert

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier