Torhouts stichter lokale N-VA-afdeling keert partij de rug toe

Redactie KW

OCMW-raadslid Renaat Vandenbroucke, in 2004 oprichter van de Torhoutse N-VA-afdeling en drie weken geleden nog aangekondigd als N-VA-lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, keert zijn partij boos de rug toe.

Renaat (34) is al sinds het ontstaan van N-VA in 2001 lid van de partij, maar daar komt nu een eind aan. Hij is door de recente ontwikkelingen in de Torhoutse afdeling zó boos geworden, dat hij zijn N-VA-lidkaart niet hernieuwt.

Oktober 2012

Alles heeft te maken met de lijstvorming voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen in oktober 2012. Eerst had Renaat, als enige lokale mandataris, al tegen zijn zin het kopmanschap voor de gemeenteraadslijst aan Ward Baert (63) moeten laten en zich met de plaats van lijstduwer tevredenstellen. En nu blijkt bovendien dat hij door de Torhoutse afdeling niet als kandidaat voor de provincieraadslijst wordt voorgedragen, zoals hij nadrukkelijk gewild had.

Onafhankelijk

Lokale voorzitter Steven Billiet zal die plaats toegeschoven krijgen, samen met een vrouw uit de Torhoutse afdeling.

Gevolg : Renaat Vandenbroucke stapt uit de N-VA, wil in oktober 2012 niet langer de Torhoutse lijst duwen en zal vanaf nu als onafhankelijke in de Torhoutse OCMW-raad zitting hebben. Hij voelt zich door zijn eigen partij in de luren gelegd.

(JS, foto JS)

Een uitgebreid interview met Renaat Vandenbroucke in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 30 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier