Tom Handsaeme stapt op als gemeenteraadslid

Tom Handsaeme. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Tom Handsaeme neemt maandag ontslag als gemeenteraadslid in Lichtervelde. Hij wordt opgevolgd door Modest Derho, die eerder al bijna 24 jaar in de gemeenteraad zetelde.

Tom Handsaeme (35) haalt privéredenen aan voor zijn ontslag als raadslid voor Open VLD. “Ik heb sinds juli een andere job, waardoor er bijna geen tijd meer is voor politiek. En als ik mij ergens niet voor de volle honderd procent voor kan inzetten, dan doe ik het liever niet meer. Ik wil iedereen die me de voorbije jaren gesteund heeft en voor me stemde heel erg bedanken.” Tom Handsaeme zetelde bijna 15 jaar in de gemeenteraad.

Modest Derho.
Modest Derho.© Foto Kurt

Modest Derho (80) legt maandag de eed af als opvolger van Handsaeme. Derho zetelde eerder al bijna 24 jaar in de gemeenteraad, tot de voor Open VLD teleurstellende gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Nu maakt hij dus zijn comeback. Derho wordt in de OCMW-raad opgevolgd door Luc Vanderper.

Na de verhuizing van Rik Carpentier naar Menen en het ontslag van Jeannique Windels verliest Open VLD Lichtervelde al een derde kopstuk in enkele jaren tijd.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier