Toeschouwers te laat voor korte (en vervroegde) gemeenteraad in Moorslede

© JAN STRAGIER
Redactie KW

De gemeenteraad begon donderdagavond uitzonderlijk een halfuur vroeger. Op de dagorde stonden er amper zes punten, waaronder het verslag van de vorige zitting.

Gemeenteraadsvoorzitter Johan Paret (Visie) mocht na twintig minuten de boeken toedoen. Er was ook opvallend minder publiek aanwezig. Slechts drie dapperen en uiteindelijk ook nog drie anderen die helemaal op het einde arriveerden omdat ze niet wisten dat de gemeenteraad vervroegd was.

Reden van het vervroegen was de prijsuitreiking van de eindejaarsactie van de plaatselijke afdeling van Unizo waarop het gemeentebestuur was uitgenodigd. Fractieleider Sigrid Verhaeghe (Groep a) had een opmerking en tegelijk een voorstel over de korte agenda. “Zo zou men bijvoorbeeld een spreker kunnen vragen van een organisatie waarvan de gemeente lid is om het debat te voeren over een actueel thema”, aldus Sigrid. “Het is een suggestie om de agenda interessanter te maken door het aanbrengen van een spreker.”

Gemeenteraadsvoorzitter Johan Paret merkte fijntjes op dat het raadslid altijd zelf voorstellen mag indienen. “We gaan die zeker aanreiken”, reageert Sigrid.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier