Tim Wuyts uit De Haan is adviseur van minister Koen Geens

Redactie KW

De 36-jarige Tim Wuyts, aanhanger van CD&V De Haan, is sinds kort aan de slag op het kabinet van minister Koen Geens. “De job houdt heel wat uitdagingen in op vlak van justitie.”

Koen Geens legde op zaterdag 11 oktober de eed af als Minister van Justitie in de federale regering. Een van de nieuwe adviseurs is de 36-jarige Tim Wuyts uit De Haan, die als doctor in de rechten uitstekend geplaatst is. Hij is voornamelijk gespecialiseerd in het familie- en personenrecht en heeft binnen dat domein verschillende publicaties op zijn naam. “Vanuit mijn voormalige tewerkstelling in het parlement ben ik goed vertrouwd met de uitdagingen op vlak van justitie. Maar het tempo ligt hier een pak hoger, er moet tenslotte een regeerakkoord worden uitgevoerd.”

Uitdagingen

“Ons land heeft betreft justitie op Europees vlak een grote achterstand. Denk maar aan de procedurefouten in strafzaken, waardoor daders bij ons vaak veel te vroeg vrijkomen. Ook de modernisering en informatisering van de burgerlijke stand wordt een enorme uitdaging. Ergens is het absurd dat we anno 2014 nog altijd moeten aanschuiven aan het loket om een geboorte of overlijden aan te geven. Een stap in de goede richting is eBirth, dat de administratieve formaliteiten rond een geboorte vereenvoudigt. In de toekomst zou dat ook voor sterfgevallen moeten kunnen.” Ook inzake gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van justitie, zijn volgens Tim Wuyts nog hoge horden te nemen.

“De minister heeft een hele drukke agenda, de relatie is dan ook strikt professioneel. Als adviseur bereid ik samen met de administratie de dossiers voor, en houd ik de minister op de hoogte van de stand van zaken in die dossiers. Eigenlijk ben ik dus een soort tussenpersoon.” (WK/Foto WK)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier