Tieltse oppositie hekelt daling van het aantal kinderen in opvang Tanneke

Redactie KW

Sinds een aantal maanden zakken er vooral op woensdagmiddag minder kinderen af naar buitenschoolse kinderopvang Tanneke. En dat net nu er een veel groter gebouw beschikbaar is.

De gemeenteraad keurde donderdagavond een nieuw reglement voor buitenschoolse kinderopvang Tanneke goed. Daarin werden een aantal nieuwe regels voor nog meer paperassen goedgekeurd. De oppositiepartij CD&V stoorde zich vooral aan het feit dat een aantal vroegere beslissingen niet werden teruggeschroefd. “Zo besliste de meerderheid vorig jaar om de kinderen op woensdagnamiddag niet langer rond te voeren naar sport- en andere activiteiten als muziekschool. Hierdoor is het aantal kinderen voor Tanneke serieus geminderd en dat net nu er meer capaciteit is met een groter gebouw”, aldus Christophe Capoen (CD&V). “Ook het aantal activiteiten binnen het Tanneke zelf is geminderd. Zo zijn er geen uitstappen meer.”

Huidig schepen van Kinderopvang Guido Mehuys zag het anders. “Ooit waren er wachtlijsten voor Tanneke. Die zijn nu helemaal weggewerkt. En ja, er zijn minder dure uitstappen. Maar we willen kinderopvang bieden voor iedereen. Ook voor zij die de uitstappen niet kunnen betalen. In de plaats houden we nu activiteit binnen het Tanneke zelf, zonder een bus te moeten nemen.” (RDC)

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier