Tieltse meerderheid en oppositie met getrokken messen tegenover elkaar

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De gemeenteraad verliep in een bijzonder grimmige sfeer. De verwijten werden heen en weer geslingerd.

De politieke rust lijkt in de Tieltse regenboogcoalitie teruggekeerd. Intern dan. Tussen meerderheid en oppositie is het nog altijd water en vuur. Oppositieraadslid Vincent Byttebier (CD&V) haalde zwaar uit. “De vorige gemeenteraad werd op een onwettige manier afgesloten, op een schandalige manier zelfs. Niet alleen Tielt is stilgevallen, ook de instellingen.”

“Daarbovenop werd door de komst van drie politieke tenoren het stadsbestuur ‘onder curatele’ geplaatst. Twee jaar na de start moet men nu nog een bestuursakkoord maken. Welke partij zal in de meerderheid toegevingen doen ? Zou men niet beter de gemeenteraad ‘onder curatele’ plaatsen en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vragen om mede-voorzitter te worden ?”, aldus Vincent Byttebier.

De kritiek schoot zichtbaar in het verkeerde keelgat bij burgemeester Els De Rammelaere (N-VA). “De opmerkingen zijn niet alleen overdreven, heel wat zaken worden in het belachelijke getrokken. Tielt staat absoluut niet stil.”

Werk achter de schermen

“Er wordt heel hard achter de schermen gewerkt. Deze ploeg heeft wel al heel wat verwezenlijkt : de nieuwe winkels op de Carrefour-site, de renovatie van gevels van handelszaken in het kernwinkelgebied, de aanbesteding van de cadeaubon, het wegnemen van de geurhinder in het Gildhof en de schimmelaanpak in het stadhuis, de onthaalbalie, de dorpskernvernieuwing in Aarsele…”

“En, bovenal streven we verder naar een budget in evenwicht. Het was eind de jaren tachtig helemaal anders en een grotere impasse met die CD&V-meerderheid van toen”, aldus burgemeester Els De Rammelaere. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier