Tielts schepen Bart Biebuyck neemt ontslag

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

Schepen voor Lokale Economie en Feestelijkheden Bart Biebuyck (Open VLD) neemt ontslag als schepen in de stad, omdat hij een Europees mandaat opneemt. Ondertussen is zijn opvolger bekend.

“Ik zet mijn politieke loopbaan als schepen in Tielt eventjes on hold, om een topfunctie binnen de Europese instellingen op te nemen”, zegt Biebuyck in een officiële mededeling. “Vanaf 16 mei sta ik aan het hoofd van een project dat wordt opgezet tussen 93 bedrijven, 63 onderzoekscentra en de Europese Commissie om waterstoftechnologie in Europa uit te rollen.”

“De kans die ik nu krijg is een once in a lifetime opportunity, een kans die ik dus niet mag laten schieten”, aldus nog Biebuyck. “Niettemin is het met spijt in het hart dat ik afscheid neem van de Tieltse politiek.”

Grietje Goossens

Grietje Goossens.
Grietje Goossens.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

OCMW-raadslid en voorzitter van Open VLD Tielt Grietje Goossens wordt zijn opvolger in de gemeenteraad. “En omdat zij de eerstvolgende is die aanspraak kan maken op een uitvoerend mandaat binnen onze partij, wordt zij de nieuwe schepen. Als lid van de Tieltse Middenstand en van Zonta is zij de ideale opvolgster voor mijn bevoegdheid Lokale Economie.”

Grietje zal als voorzitter van Open VLD worden opgevolgd door ondervoorzitter Mieke Hoste.

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier