Tielt wil de herbestemming van Onze-Lieve-Vrouwkerk en kerk in Schuiferskapelle

Randy De Clercq

Het stadsbestuur laat een haalbaarheidsstudie naar de potentiële herbestemming uitvoeren.

In opvolging van de lancering door de Vlaamse Regering van het ‘Projectbureau Herbestemming Parochiekerken’, stelt de stad Tielt zich kandidaat voor het laten uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de potentiële herbestemming van parochiekerken.

Naar twee centrumkerken voor Tielt

Het stadsbestuur heeft samen met het Centraal Kerkbestuur besproken en afgestemd welke kerkgebouwen potentieel in aanmerking kunnen komen voor een dergelijke studie. Hierbij werd onder meer gekeken naar de lange termijn visie van het Centraal Kerkbestuur, waarbij het de bedoeling is om te evolueren naar twee centrumkerken voor Tielt.

Uiteindelijk werd in onderling overleg gekozen om een aanvraag tot kandidaatstelling voor het begeleidingstraject rond herbestemming in te dienen voor de Onze Lieve Vrouwkerk (Tielt) en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Geboorte (Schuiferskapelle). In de aanvraag worden de volgende suggesties om de haalbaarheid verder te onderzoeken naar voor geschoven:

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt zou een centrum voor culturele activiteiten worden : repetities verschillende verenigingen met opbergruimtes voor muziekinstrumenten en materialen, organisatie (kleine) culturele activiteiten, binnencolumbarium met afscheidsruimte(s), omvorming naar woonfuncties…

Voor de kerk in Schuiferskapelle wordt gedacht aan een gemeenschapshuis, dat zo polyvalent mogelijk ter beschikking van verenigingen en bevolking zou worden gesteld. (RDC-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier