Tielt investeert in medewerkers, werkt aan (landbouw)wegen en bouwt jeugdcentrum

Er worden restauratiewerken uitgevoerd aan de Poelbergmolen. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

In het meerjarenplan voorziet het stadsbestuur 2,6 miljoen euro extra investeringen.

Eerst dit : net zoals andere stadsbesturen zullen de ontvangsten minder zijn dan verhoopt. “Een aantal beslissingen van de Vlaamse en federale overheden hebben een negatieve impact op de exploitatie-ontvangsten van de stad”, zegt burgemeester Els De Rammelaere, naar aanleiding van de voorstelling van het budget 2016.

Tielt werft de komende maanden wel extra medewerkers aan : preventiemedewerker, communicatiemedewerker, tweede IBO-coördinator en een intergemeentelijke GIS-coördinator en ICT-coördinator. “De werkingskosten worden verder niet geïndexeerd.” Voor de tijdelijke verhuizing van het Gildhof en het inrichten van een alternatieve locatie wordt 100.000 euro opzij gelegd. 5.000 euro gaat ook naar een jaarlijks vrijwilligersfeest.

De Europastad voorziet wel voor een bedrag van 2,6 miljoen euro extra investeringen : wegenwerken en onderhoud van wegen (Sint-Amandstraat, Neringenstraat, Aarsele Dorp, landbouwwegen…), het nieuwe jeugdcomplex in het stadspark (850.000 euro), de restauratie van de Poelbergmolen en de Mevrouwmolen en de aankoop van een nieuwe veegwagen. (RDC-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier