Thijs D’Alleine wordt gemeenteraadsvoorzitter in Zonnebeke

Thijs D'Alleine wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. © NVZ
Redactie KW

Thijs D’Alleine uit Geluveld en niet Johan Leleu wordt gemeenteraadsvoorzitter in opvolging van Jan Vandoolaeghe. Dit in tegenstelling tot wat al eerder in sommige media verscheen.

Beiden werden verkozen als raadslid op de lijst Inspraak. Eerst werd gemeld dat Johan Leleu uit Passendale de raad zou gaan voorzitten maar er was over het hoofd gezien dat er een voordrachtsakte was bij het begin van de legislatuur waarin vermeld stond dat Thijs D’Alleine deze functie zou waarnemen indien Jan Vandoolaeghe zou doorschuiven naar een schepenambt of om een andere reden geen voorzitter meer zou zijn. En Jan Vandoolaeghe neemt vanaf 1 augustus de plaats in van schepen Michiel Descheemaeker, die deelneemt aan de verkiezingen in Ieper.

“Ik wil zeer graag de functie aannemen als de kans zich voordoet en respecteren wat de 12 gemeenteraadsleden van de lijst Inspraak destijds hebben ondertekend”, aldus Thijs D’Alleine.

Gemeenteraadslid Johan Leleu is ontgoocheld over het feit dat het bestaan van de akte niet eerder boven water kwam. “Ik ben ontgoocheld dat dit op deze manier moest gebeuren en nu pas alles werd nagetrokken. Maar ik leg mij sportief neer bij de situatie en richt mijn focus nu op de verdere samenwerking in deze legislatuur en de volgende verkiezingen.” Beiden zullen wellicht op de lijst Team8980 staan, een kartel van Open VLD, CD&V en Onafhankelijken.

(NVZ – foto NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier