Terry Callens wordt tijdelijke schepen in Ardooie

© Foto EH
Bert Vanden Berghe

In een vlot afgewerkte gemeenteraad werd een nieuwe schepen aangesteld. Terry Callens neemt straks voorlopig de functie over van de zwangere Véronique Buyck.

Een overigens stralend zwangere Véronique Buyck mocht voor de laatste keer dit jaar haar functie als schepen vervullen. Vanaf 13 december gaat ze immers in zwangerschapsverlof en neemt gemeenteraadslid Terry Callens het over, wellicht tot einde maart.

Ook de gemeente schakelt over op eindejaarsmodus en keurde de gemeentebelastingen voor 2017 goed. Die blijven gelijk: 6 procent en 950 opcentiemen. Voor de opcentiemen verwacht de gemeente zo’n 2.370.66,46 euro inkomsten. “Dat komt neer op een verwachte daling van ongeveer 170.000 euro, te wijten aan de taxshift. Bij veel gemeenten gaat dat zwaar doorwegen, maar voor onze gemeente gaat dat meevallen. We zijn daar op voorbereid”, aldus burgemeester Karlos Callens. Hij liet ook niet na om nog eens te benadrukken dat een recent krantenonderzoek aantoonde dat Ardooie het op fiscaal vlak beduidend beter doet dan slechte leerling van de klas Roeselare.

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier