Tekort aan politie in Vleteren wordt aangeklaagd door bestuur én oppositie

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond had burgemeester Stephan Mourisse (LVP) het over de onvoldoende politiebezetting in het lokaal commissariaat.

Van de oppositie kreeg hij overschot van gelijk.

Het lokaal politiecommissariaat van Vleteren is momenteel schromelijk onderbezet.De officiële bezetting van het lokaal commissariaat (LC) Vleteren is vastgelegd in de goedgekeurde personeelsformatie van eind 2013 ingevolge audit als: 1 hoofdinspecteur-coördinator (voltijds); 2 inspecteurs: 1 wijkinspecteur en 1 inspecteur steunteam (2 x voltijds) en een halftijds administratief bediende.

Op vandaag is er echter nog steeds geen volwaardige invulling van de functie van hoofdinspecteur (coördinator) en bovendien is er nu ook een lange afwezigheid van de inspecteur en (gedeeltelijk) van de wijkinspecteur, waardoor in de praktijk maar 0,5 voltijdse equivalenten aanwezig is, in plaats van toegekende 3 VTE”, aldus de burgemeester.

De CD&V-oppositie deelde de bezorgdheid, vooral omwille van het veiligheidsgevoel in Vleteren. “Indien we minder dienstverlening krijgen, zouden we ook moeten stellen dat we onze dotatie zullen verminderen”, aldus Guido Berten. Maar de burgemeester stelde dat dit nu nog niet aan de orde is, omdat de mensen officieel wel degelijk zijn voorzien, maar door een samenloop van omstandigheden niet aanwezig zijn. “En we willen zeker geen afschaffing van ons lokaal commissariaat”, zei de burgemeester nog.

Het gemeentebestuur zal dan ook unaniem een dringende vraag richten aan de politiezone Arro Ieper om te voorzien in vervanging, zodat de effectief toegekende personeelsbezetting terug ingevuld wordt en de goeie werking en dienstverlening van de lokale politie in Vleteren verzekerd is.

(AHP-foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier