Technisch personeel steden en gemeenten bezig aan stemhokopbouwrace

Redactie KW

Verschillende gemeenten zijn vandaag al druk bezig met het installeren van de stem- en telbureaus. Opvallend is dat er meer en meer stemlokalen worden ingericht in woon- en verzorgingscentra. In Staden worden 13 stembureaus en 10 telbureaus opgebouwd voor zondag. Een hele klus waar het technisch personeel de handen vol mee heeft. En net zoals in de meeste gemeenten in onze provincie wordt er nog met potlood gestemd.

In het Gemeenschapscentrum in Staden zijn arbeiders druk in de weer met het inrichten van de stemlokalen. Hier komen er 6 stembureaus. De meeste mensen werken al jaren voor de gemeente en weten ondertussen perfect hoe het moet. ” Dat is een routine geworden. Als je het niet gewoon bent dan is het veel werk met die kleine boutjes. Het moet deftig in elkaar gestoken worden. Anders is het een domino en valt alles naar beneden”, getuigt Rio Platteau.

De panelen die ook gebruikt worden voor tentoonstellingen doen zondag dienst als stemhokje. Compleet met gordijntje en potlood. Want hier wordt niet met de computer gestemd. Bijna de helft van de Vlaamse gemeenten stemt digitaal. In West-Vlaanderen zijn er slechts 9 gemeenten waar met de computer wordt gestemd en dat vergt veel meer voorbereidingswerk.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Technisch personeel steden en gemeenten bezig aan stemhokopbouwrace

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier