Sven Callewaert (Menen): “Vergoedingen zijn gerechtvaardigd”

Redactie KW

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politici & mandaten’

Gemeenteraadsvoorzitter Sven Callewaert (CD&V) blijkt in de regio Menen de meeste betaalde mandaten te bekleden. “Ik voel mij zeker niet geviseerd”, aldus de Lauwenaar.

Sinds 1 januari van dit jaar is Sven Callewaert voorzitter van de gemeenteraad van Menen. “De voorzitter krijgt voor het extra werk een dubbele zitpenning”, duidt Sven Callewaert. “Je hebt voorbereidende samenkomsten en voorbereidende vergaderingen.” De voorzitter krijgt alle vergoedingen via presentiegeld uitgekeerd, dat is wettelijk bepaald: 205,04 euro bruto per samenkomst.

“Na de verkiezingen van 2012 ben ik voorgedragen als lid van het directiecomité bij Mirom Menen“, klinkt het. “Ik werd voorzitter omdat de stoel van voorzitter toekomt aan het lid van stad Menen. Sinds de samenwerking met Mirom Roeselare zetel ik ook als voorzitter in de raad van bestuur van Mirom Roeselare en omgekeerd.” Sven Callewaert ontvangt dus presentiegeld voor de beide raden van bestuur en een dubbel presentiegeld voor het voorzitterschap van het directiecomité.

Figga

“Als vertegenwoordiger van stad Menen zetel ik ook in de raad van bestuur van de intercommunale Figga“, weet de Lauwenaar. “Dat is een financieringsvereniging voor de gemeenten die bestaan uit drie grote delen; de belangen in transportbeheer, de investeringen in een aantal hernieuwbare projecten en financiële participaties.” Van die intercommunale komt de raad van bestuur vier keer per jaar samen en ook hier wordt de wettelijke vergoeding van 205,04 euro bruto per samenkomst uitbetaald.

“Ik voel mij in deze heisa rond de mandaten zeker niet geviseerd. De ontvangen presentiegelden zijn volgens mij correct en volledig gerechtvaardigd. Een deel van mijn vergoedingen gaat naar de partij.”

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier