Succesvolle doorstart van Izegems comité externe relaties

Philippe Verhaest

Schepen Kurt Himpe kon op de Izegemse gemeenteraad met vreugde melden dat het comité opnieuw op koers zit, na de problemen die er zijn geweest rond de financiële onduidelijkheden.

Een aantal leden van het comité externe relaties hadden na het blootleggen van deze problematiek ontslag genomen, en er kwam ook een nieuwe voorzitter : Anita Bade.

Filip Buyse (Vlaams Belang) vroeg op de gemeenteraadszitting van dinsdag 18 oktober hoe het comité het voortbestaan heeft verzekerd van de jaarlijkse Izegemse stand op de Bad Zwischahner Woche, een van de grootste manifestaties in de Izegemse partnerstad in Duitsland.

Schepen Kurt Himpe (N-VA) antwoordde : “We hebben ons die vraag ook gesteld en konden meteen een beroep doen op nieuwe vrijwilligers, aangevuld met enkele mensen van de technische dienst en het stadhuis.. Er zijn in totaal zeven mensen van de stadsdiensten mee geweest en zij konden de partnerstad mee ontdekken. Dit jaar hebben we voor 9.000 euro verkocht. Na aftrek van de kosten maakten we nog 1.300 euro winst, wat mooi is. We zijn tevreden dat we de continuïteit hebben kunnen bewaren.”

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem, van vrijdag 21 oktober 2016.

Lees ook de live-verslaggeving van deze gemeenteraad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier