Strooibeleid Kortrijk op de (zout)korrel genomen

Open VLD-Zwevegem samen met de genodigde politici, waaronder Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Redactie KW

Al is 2016 al enkele weken oud, pas zondag was de Zwevegemse Open-VLD-afdeling toe aan hun nieuwjaarsreceptie. Gastspreker was Alexander De Croo.

Al is 2016 al enkele weken oud, op zondag 21 februari was de Zwevegemse Open-VLD-afdeling pas toe aan hun nieuwjaarsreceptie. Gastspreker was Alexander De Croo. Ook Kortrijks burgemeester, en Federaal Volksvertegenwoordiger, Vincent Van Quickenborne was te gast.

Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne (Open VLD) somde enkele realisaties op van de voorbije drie jaar. Hij nam ook het strooibeleid van de stad Kortrijk op de (zout)korrel. “Wie de jongste week, toen de wegen er gevaarlijk glad bij lagen ‘s morgens, van Sint-Denijs naar Kooigem reed, of van Zwevegem naar Bellegem, merkte meteen dat hij de gemeentegrens voorbij was. Onze diensten hadden goed gestrooid, iets wat we van Kortrijk niet konden zeggen”, klonk het. “Wellicht past dit in jullie veiligheidsbeleid om de chauffeurs aan te manen trager te rijden”, voegde hij er nog aan toe.

Alexander De Croo zei zich in de situatie te herkennen: “Wanneer wij de gemeentegrens voorbij zijn, merken we ook dat er niet gestrooid werd. Maar dan zijn we wel in Wallonië.” Vincent nam het allemaal in een lachen op.

(GVZ)