Stoelendans in Tielt: Pascale Baert wordt OCMW-voorzitter

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het ontslag van schepen Birger De Coninck heeft een ongeziene stoelendans op gang gebracht in de Tieltse politiek.

Pascale Baert, rechts naast Jolien Dewitte en Mia Callewaert, tijdens een eerdere gemeenteraad in Tielt. (Foto a-RN)
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het ontslag van schepen Birger De Coninck (SP.A) door persoonlijke aanvallen op hem en zijn gezinsleven bracht een ongeziene stoelendans op gang in het Tieltse schepencollege. Dokter Guido Mehuys (SP.A), op vandaag OCMW-voorzitter, neemt de bevoegdheden van Birger De Coninck over. Hij wordt dus onder meer schepen van Mobiliteit en Cultuur. Hij blijft verder ook schepen van Sociale Zaken en blijft dus alles omtrent kinderopvang, ouderenbeleid, armoedebestrijding enzovoort opvolgen.

Pascale Baert (Open VLD) volgt Guido Mehuys op als OCMW-voorzitter voor de rest van deze legislatuur. Zij is volgens burgemeester Els De Rammelaere de juiste vrouw op de juiste plaats, omdat ze eerder al kabinetsmedewerker was en een rechtstreekse lijn heeft met het kabinet van federaal minister van sociale zaken Maggie De Block.

Henk Mauws in gemeenteraad

Maar hierdoor moet Pascale Baert wel ontslag nemen uit de gemeenteraad om deel te kunnen uitmaken van de OCMW-raad. Ze wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Henk Mauws (N-VA), die op dit moment nog OCMW-raadslid is.

Birger De Coninck neemt ook ontslag als gemeenteraadslid. Hij wordt daar opgevolgd door tweede opvolger Vic Verbrugghe (SP.A). Eerste opvolger Soetkin Kesteloot neemt haar mandaat niet op, omdat zij in januari 2015 OCMW-raadslid wordt in navolging van Mieke Hoste. Dat was zo al vastgelegd in januari 2013.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier