Stijn Jonckheere is de nieuwe voorzitter van N-VA Oudenburg

Stijn Jonckheere: "We werken hard aan ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en zijn daar al ver mee gevorderd." © LIN
Redactie KW

Stijn Jonckheere volgt Alain Antierens op die de fakkel na enkele jaren doorgeeft. “Om professionele redenen was de combinatie voor mij te moeilijk geworden. En het is belangrijk dat we jonge mensen een kans geven”, aldus de afscheidnemende voorzitter, die wel bestuurslid blijft.

Stijn Jonckheere is 28 jaar, getrouwd met Valerie Cottenie en papa van Lukas. Het gezin woont in de Kasteeldreef. Stijn is beroepshalve commercieel bediende bij Argenta Gistel. “Ik ben al van bij de start van onze afdeling actief bij N-VA. Mijn keuze voor deze partij is er omdat ik hier de meest realistische visie vind op lange termijn“, staaft Stijn zijn engagement. “We werken hard aan ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en zijn daar al ver mee gevorderd. We gaan naar die verkiezingen met sterke punten en met enkele nieuwe bekende gezichten op de lijst. We hopen van twee naar drie zetels te gaan.” Alain Antieren voegt er nog aan toe: “Onze doelstelling blijft positief meewerken aan wat goed is voor onze stad en dat in een goede verstandhouding, met respect voor alle partijen.”

“Uiteraard hopen we mee te kunnen besturen en ons programma te realiseren. Om meer in het straatbeeld te komen, lanceren we straks het nieuwe logo van onze afdeling. Via ons partijblad, dat huis-aan-huis wordt bedeeld, willen we korter op de bal spelen. Tot nu waren er twee nummers per jaar, maar dat aantal wordt verhoogd”, vertelt de nieuwe voorzitter. Het bestuur van N-VA Oudenburg bestaat nu uit voorzitter Stijn Jonckheere, ondervoorzitter Chris Christiaens, secretaris Pieter Gilliaert, penningmeester Veerle Vandenhouweele, fractieleider en gemeenteraadslid Freddy Declerck, gemeenteraadslid Marc Gilliaert en leden Hans Mangodt, Lodewijk Wallijn, Johan Vanhecke, Pieter Locks en Daniel Crabeels.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier