Steven Vanoplynes wordt nieuwe raadslid in Staden

Redactie KW

Oud-burgemeester Josiane Lowie (CD&V) heeft besloten om volledig uit de politiek te stappen. Haar zitje in de gemeenteraad zal worden ingenomen door de 28-jarige Steven Vanoplynes.

Steven Vanoplynes woonde tot voor kort in Staden, maar is onalngs verhuisd naar de deelgemeente Westrozebeke. Beroepshalve is hij bediende op de agrodienst van het Ardooise diepvriesgroentebedrijf Homifreez. “Concreet betekent dit dat ik de contactpersoon ben voor de landbouwers in verband met hun teelten”, legt Steven uit. Het kersverse raadslid verdiende eerder zijn sporen in het verenigingsleven als voorzitter van KLJ Staden. “Ik ben er tien jaar bestuurslid geweest, waarvan een vijftal als voorzitter”, weet Steven, “Daarnaast was ik ook nog enkele jaren bestuurslid van KLJ gewest Roeselare.”

OCMW-raad

In 2012 was Steven, die ook voorzitter is van Jong CD&V Staden, voor het eerst kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kreeg toen 485 stemmen achter zijn naam, wat meteen goed was voor een zitje in de OCMW-raad. Door het ontslag van Josiane Lowie verhuist Steven nu naar de gemeenteraad. “De periode in de OCMW-raad was heel leerrijk en ik heb het heel graag gedaa.”, vertelt Steven, “In het begin heb ik me wel wat moeten inwerken, de materie was immers nieuw voor mij en bleek niet altijd even makkelijk te zijn.”

Steven zegt in de gemeenteraad bijzondere aandacht voor land- en tuinbouw, jongeren en verenigingen te zullen hebben. “Land- en tuinbouw zijn een evidentie aangezien ik zelf uit het landbouwmilieu kom”, vertelt Steven, “Mijn aandacht voor jongeren en verenigingen vloeit dan weer voort uit mijn verleden bij de KLJ”.

“Het wordt niet evident om in de voetsporen van Josiane te treden”, beseft Steven. “Maar ik zal mijn nieuwe taak als gemeenteraadslid alvast met heel veel enthousiasme opnemen.”

Alma is terug

Ondertussen is ook de vervanger van Steven in de OCMW-raad bekend. Alma Desseyn-Vandecandelaere doet na een korte onderbreking van twee jaar opnieuw haar intrede. Ze was tijdens de vorige legislatuur gedurende zes jaar OCMW-raadslid. Alma is 65 en werkte tijdens haar beroepsloopbaan als onderwijzeres.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier