Stemlocaties in Kortrijk van 26 naar 15 gereduceerd

Redactie KW

Op zondag 25 mei trekken vele duizenden Kortrijkzanen opnieuw naar een van de 73 stembureaus. Maar velen zullen naar een nieuwe locatie moeten: van 26 locaties gaat het naar 15.

In het Plan Nieuw Kortrijk dat de tripartite Open VLD-N-VA-SP.A opstelde, staat onder meer dat de stemlocaties verbeterd dienen te worden. “We streven naar een betere dienstverlening naar de burgers toe en daarom opteerden we ervoor om voor de komende verkiezingen van 25 mei het aantal stemlocaties te verminderen. Dat kan omdat we voor gebouwen kozen waar meer stembureaus geplaatst kunnen worden”, legt Schepen Koen Byttebier (Open VLD) uit.

Locaties

De 15 locaties zijn Howest in de Graaf Karel De Goedelaan (4 bureaus), Koninklijke Academie op de Houtmarkt (5 bureaus), brandweerkazerne in de Doorniksesteenweg (2 bureaus), sporthal Lange Munte in de Bad Godesberglaan (5 bureaus), sporthal Hiepso in de Renaat de Rudderlaan (10 bureaus), het Sint-Amandscollege Noord in de Kollegestraat (3 bureaus), Sint-Amandscollege op de Diksmuidekaai (3 bureaus), Wzc Sint-Jozef in de Condédreef (5 bureaus), sporthal Lagaeplein op het Lagaeplein (11 bureaus), oc Bissegem op het Vlaswaagplein (6 bureaus), oc Marke in de Hellestraat (7 bureaus), oc Aalbeke op Aalbekeplaats (4 bureaus), oc De Wervel in de Processiestraat (4 bureaus), Parochiaal centrum in de Rollegemkerkstraat (3 bureaus), gemeentelijke basisschool op Kooigemplaats (1 bureau).

(AXV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier