Stefaan Sintobin wil referendum over al dan niet afsluiten Centrale Brug

Redactie KW

Op de gemeenteraad stuurde Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) aan op een referendum om de toekomst van de Centrale Brug in Izegem te bepalen.

Stefaan Sintobin vindt dat de meerderheidsploeg geen duidelijkheid verschaft over de toekomst van de Centrale Brug in Izegem. “Wordt die nu afgebroken en komt er een ondertunneling ter hoogte van de Dirk Martenslaan? Of blijft alles bij het oude?”, aldus Sintobin.

Hij verwees ook naar de klankbordgroep Visie 2030, waarbij de stad burgers over de toekomst van de stad laat discussiëren. “Die groep is ongeveer 75 mensen sterk, bijlange niet representatief om alle Izegemnaren te vertegenwoordigen. Om de toekomst van onze stad op vlak van onder andere handelsleven te bepalen, is een grotere groep nodig. En daar kan een referendum voor zorgen.”

Schepen Frank Duhamel (SP.A) repliceerde dat de meerderheid eerst de conclusies van Visie 2030 wil afwachten. “Daarna wordt er een gemeenteraad georganiseerd die volledig aan de klankbordgroep wordt gewijd. Maar onze keuze gaat inderdaad uit naar het afsluiten van de centrale brug en een ondertunneling.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier