Stefaan Sintobin wil extra gemeenteraad in zaak-Grymonprez

Stefaan Sintobin © TVH
Philippe Verhaest

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) roept op om een extra gemeenteraad te organiseren om duidelijkheid te scheppen rond de zaak-Grymonprez. De SP.A’er nam maandagavond ontslag als schepen nadat hij de stadsdiensten zou gevraagd hebben om een partij tegels bij hem thuis af te leveren.

Stefaan Sintobin is misnoegd dat er nog altijd geen duidelijkheid is rond de ware toedracht in de zaak rond ex-schepen Kurt Grymonprez.

“Er blijft alleen maar mist over”, zegt hij. “Meer nog, heel wat Izegemnaren reageren vol ongeloof en verbijstering op het ontslag en vragen zich af waarom Kurt Grymonprez ontslag moest nemen. ‘Toch niet voor twee paletten stenen’, hoorde ik al verschillende keren. Volgens ons is er duidelijk meer aan de hand en moet er dringend duidelijkheid gebracht worden door het stadsbestuur.”

Een deontologische commissie organiseren is nu vijgen na Pasen, want de schepen heeft al ontslag genomen. Alles uitstellen naar de gemeenteraad van dinsdag 30 mei is ook geen optie en zorgt ervoor dat de geruchtenmolen blijft draaien. Niemand heeft daar baat bij: de gemeenteraadsleden niet, de Izegemnaar niet en al zeker Kurt Grymonprez zelf niet.”

Kurt Grymonprez
Kurt Grymonprez© Frank Meurisse

“Een extra (gesloten) gemeenteraad volgens mij de enige mogelijkheid om klaarheid te scheppen. Aangezien het stadsbestuur blijkbaar geen extra gemeenteraad wil organiseren, roep ik mijn collega-fractieleiders op om gebruik te maken van ons decretaal recht om een gemeenteraad samen te roepen. Een derde van de raadsleden volstaat immers. Daarom vraag ik Peter Defreyne, fractieleider van de grootste oppositiepartij CD&V, om initiatief te nemen.

Lees ook: Kurt Grymonprez neemt gedwongen ontslag als schepen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier