Stefaan De Clerck zet politieke lijn uit bij CD&V Kortrijk

Stefaan De Clerck. © Foto JVGK
Redactie KW

Bij de Kortrijkse afdeling van CD&V is Stefaan De Clerck vanaf nu verantwoordelijk voor de politieke strategie.

Joke Coulembier, de huidige voorzitter van de afdeling, zal zich bezighouden met de dagelijkse werking. De voorganger van Vincent Van Quickenborne wil de afdeling mee helpen klaarstomen voor de verkiezingen van 2018. “Binnen goed drie jaar trekken we opnieuw naar de stembus, het wordt tijd dat we stilaan onze mensen daarop voorbereiden”, aldus de huidige voorzitter van Proximus. “We gaan ook voor een verbreding, willen jonge en nieuwe mensen aanspreken.”

Drugs op fuiven

De Clerck wil de komende maanden bovendien de huidige Kortrijkse politieke situatie analyseren. “We weten wat wij van 2013 tot en met 2018 gerealiseerd wilden zien en zullen bekijken wat het stadsbestuur ervan heeft gebakken.”

Op de gemeenteraad van maandag in Rollegem wil CD&V ook een aantal tussenkomsten doen. Fractieleider Hannelore Vanhoenacker: “We vragen ons af waarom de jaarrekening ook dit jaar niet op tijd klaar is en hoe het stadsbestuur tegen drugs op fuiven staat. De tussenkomst over het woonbeleid in Kortrijk belooft ook pittig te worden.”

“Omdat er geen visie is wat betreft woonbeleid”, aldus nog Stefaan De Clerck. “We staan achter de projecten langs de Leie, maar wat met de rest. Met betaalbaar wonen? Met sociaal wonen? Met één grote sociale huisvestingsmaatschappij? Het aantal appartementen in de stad verviervoudigde vorig jaar, het aantal grondgebonden woningen halveerde…”

Larie

Schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD) reageert verbolgen. “Ik houd mijn uitgebreide antwoord voor de gemeenteraad, maar ik kan je wel zeggen dat CD&V larie en apekool verkoopt. Er zitten heel wat projecten rond grondgebonden woningen in de pijplijn of ze zijn in uitvoering. Denk maar aan Bouvekerke, Vetex of de Peperstraat. Alles kadert in één globale visie die ik maandagavond met plezier zal toelichten.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier