Stadslijst zoekt geëngageerde Oostendenaars met ideeën

21/06/17 om 14:10 - Bijgewerkt op 22/06/17 om 11:47

Via het participatieproject 'Stadslijst zkt. Stadsmakers (m/v/x) worden toekomstgerichte Oostendenaars met een sociaal hart en engagement voor hun stad gezocht om aan een inspirerend verkiezingsprogramma te werken.

Stadslijst zoekt geëngageerde Oostendenaars met ideeën

Katia Levecque, Gui Polspoel, schepen Vanessa Vens, Stef Steyaert (Levuur), burgemeester Johan Vande Lanotte, Rob Jonkheere , Stefanie Monsaert en Jeroen Soete. © JRO

Het idee van de Stadslijst werd door de leden van SP.A. Oostende resoluut gekozen in februari. "We willen 'samen' de stad vorm geven, daarvoor is samenhang essentieel', stelt burgemeester Johan Vande Lanotte. We gaan in drie fases te werk. Een eerste fase bestaat er uit om geëngageerde Oostendenaars te zoeken die samen met ons Oostende beter willen maken. Kandidaat-Stadsmakers kunnen zich melden en hun ideeën doorsturen via www.destadslijst.be . In de tweede fase gaan we de geselecteerde ideeën verder uitbouwen en geven we iedereen die zich aanmeldde persoonlijke feedback. In de derde fase gaan we alle ideeën bundelen en komen we met de stadsmakers drie keer samen in een programma-evenement. We mikken op een 100-tal stadsmakers met een correcte verhouding tussen mannen en vrouwen, tussen de verschillende Oostendse wijken, tussen rasechte Oostendenaars en aangespoelden van ver of dichtbij en tussen de verschillende leeftijdsgroepen."

Het extern bureau Levuur uit Kessel-Lo, gespecialiseerd in dergelijke participatieprojecten, zal het project begeleiden. Onder de noemer 'beschermengelen' gaan Gui Polspoel, journalist en Katia Levecque, professor Sociologie aan de Ugent, het project 'bewaken'. Zij komen sowieso niet op de lijst te staan om zo hun onafhankelijkheid te bewaren.

(JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!