Stadense gemeenteraadsvoorzitter Bart Bostoen stapt uit de politiek

© Joke Couvreur
Redactie KW

Eind september zit Bart Bostoen (Open VLD) zijn laatste gemeenteraadszitting voor, daarna neemt hij ontslag als gemeenteraadslid. Hij gaat in Koksijde wonen maar zal zich daar niet engageren in de politiek.

Bart haalt professionele redenen aan voor zijn ontslag, maar ontkent niet dat ook de gespannen politieke situatie in de gemeente een rol heeft gespeeld in zijn ontslag. Burgemeester Francesco Vanderjeugd neemt vanaf oktober voorlopig de rol van gemeenteraadsvoorzitter op zich.

“Sedert 16 augustus ben ik aan nieuw professioneel hoofdstuk begonnen.”, vertelt Bart Bostoen (32), “Dat is meteen ook de hoofdreden om te kappen met de Stadense politiek. Eind mei stopte ik met mijn bloemenkwekerij. Half mei werd ik immers benaderd door de zaakvoerders van tuincentrum Tropiflora in Adinkerke om mee in hun zaak te stappen. Na tal van gesprekken en veel wikken en wegen besliste ik uiteindelijk om op hun voorstel in te gaan. Ik ben er sedert 16 augustus aan de slag als medezaakvoerder. Dat engagement is van die aard dat het verder politiek engagement in Staden niet langer toelaat. Er is niet alleen de dagelijkse verplaatsing naar en van Adinkerke, maar ook het feit dat het medezaakvoerderschap de nodige tijd en aandacht vraagt. Zo was ik sedert ik de job aannam nog geen enkele keer voor 20 uur thuis. Het wordt dan uiteraard moeilijk om nog vergaderingen bij te wonen in Staden. Overigens verhuis ik in de loop van oktober naar de kust, meer bepaald naar Koksijde. Het is immers een publiek geheim dat ik heel verknocht ben aan de kust.”.

Het staat ook nog niet vast wie Bart opvolgt als gemeenteraadslid. “Dat zal afhangen van Martine Zoete.”, weet Bart, “Zij zetelt momenteel voor Open VLD in de OCMW-raad, maar heeft nog niet beslist of ze overstapt naar de gemeenteraad.”.

Bart blijft overigens lid van Open VLD, zo zegt hij.. “Ik ga me in Koksijde evenwel niet politiek engageren. Ik heb er immers de tijd niet voor en ben er ook niet voldoende gekend. Maar zeg nooit ‘nooit’, er blijft immers een politiek beestje in mij schuilen.”. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier