Stadenaar Sander Casier is nieuwe voorzitter van LVSV Gent

© Joke Couvreur
Redactie KW

Sander Casier werd verkozen tot voorzitter van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) Gent. Sander heeft een pak plannen met de studentenvereniging. Zo wil hij meer vrouwen aantrekken in het bestuur.

Sander Casier (21) uit Staden volgt momenteel een opleiding politieke wetenschappen aan de Gentse Universiteit. “Ik zit er in mijn vierde en laatste jaar”, legt Sander uit. “Dat laatste jaar combineer ik met het voorbereidingsprogramma van bedrijfseconomie. Ik mag mezelf dus nog één jaar student noemen.”

Sander was al in zijn eerste jaar aan de universiteit op zoek naar een al dan niet politieke vereniging. “Bedoeling was om mensen te leren kennen en zaken bij te leren”, aldus Sander. “Ik trok al in mijn eerste week naar het traditionele openingsdebat. Toen bleek de stap als kersverse student echter nog te groot. Het leek me allemaal wat boven mijn ‘niveau’. We merken dat die drempelvrees bij heel wat studenten bestaat.”

“Uiteindelijk heb ik het anderhalf jaar later nog eens geprobeerd. Na een activiteit ben ik op een verre kennis afgestapt die daar toevallig ook aanwezig was. Van toen af aan is alles zeer snel gegaan. Twee weken later werd ik verkozen tot bestuurslid.”

Sander oefende die functie een jaar uit. “Ik had toen ook andere zaken die veel aandacht vroegen”, weet Sander. “Hoofdzakelijk een stage als parlementair medewerker en een semester les aan de ULG in Luik. Afgelopen jaar was ik binnen LVSV Gent samen met een West-Vlaamse collega – Ieperling Timon Lesage – politiek secretaris. We stonden samen in voor het organiseren van de wekelijkse activiteiten, hoofdzakelijk lezingen en discussieavonden. Alle activiteiten uitgezonderd die met een studentikoos karakter dus. Zo hadden we onder andere lezingen van Jean-Marie Dedecker en ere-vrederechter Jan Nolf.”

Sander werd op 12 mei jongstleden tot voorzitter verkozen van het LVSV Gent. “Het Liberaal Vlaams Studentenverbond is een pluralistische vereniging”, vertelt Sander. “Dat wil zeggen dat we niemand uitsluiten op basis van zijn ideeën en normaliter nooit iemand spreekt uit naam van de vereniging. Iedereen is bij ons welkom. Het is ook belangrijk te vermelden dat we niet de jongerenafdeling van Open VLD zijn. Er is geen enkele formele band met de partij en mensen die de politiek instappen, als politicus of medewerker, eindigen evengoed bij bijvoorbeeld N-VA.”

Een pak plannen

Sander heeft als kersvers voorzitter een pak plannen. “In hoeverre die realiseerbaar zijn, is nog maar de vraag”, meent Sander. “Ik ga beginnen met te proberen een structuur te geven aan een organisatie die elk jaar zowat een derde van z’n leden verliest, simpelweg omdat ze afstuderen. Door zoveel mogelijk zaken neer te schrijven zal geprobeerd worden om wat minder kennis over de werking verloren te laten gaan elk jaar.”

“Verder wil ik de uitstekende sfeer behouden en wat meer vrouwen aantrekken in ons bestuur en onze naambekendheid vergroten.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier