Stad Tielt heeft besloten met wie het in zee gaat voor collegesite

16/06/17 om 11:32 - Bijgewerkt om 13:02

Na lang onderhandelen en jureren heeft de stad een voorkeurbieder aangeduid voor het project collegesite. In het project komen vijf nieuwe torens, winkels met flatgebouwen, met respect voor de geschiedenis van de site. Voor er een definitief plan is moet er nu wel nog onderhandeld worden.

Het project Collegesite heeft al een lange voorgeschiedenis. In 2005 verwierf de stad de oude gebouwen van het Sint-Jozefscollege. Een zestal jaar geleden kwam het vorige stadsbestuur al met een eerste plan, maar dat kon uiteindelijk niet op subsidies rekenen en werd afgevoerd. Het huidige stadsbestuur besloot een nieuwe procedure op te starten, en daarbij moest het hele project budgetneutraal zijn voor de stad. Het mocht de stad dus geen cent kosten. Er werd begin deze legislatuur een bestek uitgeschreven en vandaag kon de stad met trots de uiteindelijke uitvoerder bekend maken: THV Kortrijkstraat, een tijdelijke handelsvenootschap van VT Invest en Vlaemynck invest.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!