Stad Roeselare pas dag zelf op de hoogte gebracht over scholenhervorming

Het scholenplan ging gepaard met heel veel protest. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De stad Roeselare is pas ‘s ochtends op de hoogte gebracht over de scholenhervorming van scholengroep Sint-Michiel in Roeselare. Dat onderhoud kwam er dan nog op eigen vraag nadat ze zich vragen stelden over de aanschaf van Ter Berken.

Het stadsbestuur van Roeselare is pas op op dinsdagochtend 6 juni op de hoogte gebracht over de plannen van scholengroep Sint-Michiel om het onderwijs in Roeselare helemaal te herschikken. Dat gebeurde op een onderhoud dat door de stad zelf werd aangevraagd, toen er een aanvraag binnenkwam om Ter Berken te verwerven. “Wij zaten met veel vragen en wisten niet waarom, daarom dat we afgesproken hadden voor een informeel overleg”, aldus burgemeester Kris Declercq. “Toen heeft een delegatie van de scholengroep alles uit de doeken gedaan.”

“Wij hebben met het schepencollege geluisterd en meteen ook onze bezorgdheid geuit, naar het draagvlak toe, maar ook over de impact van zaken zoals de mobiliteit en ruimtelijke ordening. Als stadsbestuur zijn we niet betrokken bij het pedagogisch project, maar we hopen toch dat ze in de toekomst een en ander zullen herbekijken en oog hebben voor de eigenheid van de school en ook de spreiding in de stad”, klinkt het. “Als het over patrimonium en zo gaat, zijn we wel betrokken.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier