Stad Kortrijk zet in op strijd tegen discriminatie

Redactie KW

In de spreekrechtronde voor de gemeenteraad trok Mounir Jamal aan de alarmbel. “In Kortrijk is er veel discriminatie.”

“In bepaalde horecazaken mogen jongeren van allochtone afkomst niet binnen, wat voor hen een vernedering is. Dat leidt dan weer tot frustratie. Het beleid in Kortrijk wat betreft de aanpak van discriminatie is te laks, er is een probleem”, stelde Mounir.

Schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A): “Eén ding mag duidelijk zijn: alle inwoners van Kortrijk zijn Kortrijkzanen, we blijven inzetten op de strijd tegen discriminatie. Zo heeft stad Kortrijk een meldpunt discriminatie, dat vorig jaar 39 gevallen van discriminatie binnen kreeg. Wie met discriminatie te kampen krijgt, moet dit gewoon melden. Als stad willen we bovendien niet wachten op die meldingen. Op donderdag 12 maart is er een vergadering gepland met onder meer de nieuwe korpschef, de burgemeester en uzelf, Mounir.”

Sportschuur

Mounir kaartte ook het probleem van een permanente locatie voor zijn initiatief Kortrijks indoorvoetbal aan. “Op vrijdag organiseer ik een voetbaltornooi vanaf 20.30 uur, waarop een 100-tal afkomt. Zo houd ik hen van straat. Maar het probleem is dat we geen definitieve locatie hebben.”

“Op korte termijn wordt die gerealiseerd”, aldus nog schepen Herrewyn. “De sportschuur in de Izegemsestraat is zo goed als klaar. Enkel de nutsleidingen moeten nog onder de grond worden gebracht. De schuur zal gebruikt worden door de jeugdopleiding van KVK, de buurtsport en het Kortrijks indoorvoetbal. Ook de Homeless Cup zal daar plaatsvinden.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier