Stad en OCMW van Wervik besparen 464.000 euro op verzekeringen

Redactie KW

Door een nieuwe offertevraag met het bundelen van de verzekeringspolissen gaan de stad en OCMW fel besparen op allerlei verzekeringen.

Er werden vier offertes ontvangen. De stad gaat de komende vier jaar per jaar ongeveer 80.000 euro besparen, het OCMW ongeveer 36.000 euro. “De diverse verzekeringspolissen zijn afgesloten voor de periode van 2016 tot en met 2019”, aldus OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (sp.a). “Vier jaar is de maximaal toegelaten periode. De komende vier jaar gaan we samen in totaal ongeveer 464.000 euro besparen. Dat is veel geld waarvoor we niks moeten doen. Nu gaan we samen over een periode van vier jaar ongeveer 700.000 euro aan verzekeringen betalen.”

Ethias als beste leerling

Het gaat om alle takken van de verzekering, zoals gebouwen, het wagenpark, burgerlijke aansprakelijkheid, brand, personeel en arbeidsongevallen. Het bestek werd opgemaakt door de eigen diensten. Er werd na ontvangst van de offertes rekening gehouden met naast de prijs ook de dienstverlening. De meest economische en meest voordelig offerte kwam van de firma Ethias. “Ik ben aangenaam verrast”, reageert schepen van Financiën Belinda Beauprez (N-VA). “Met de stad gaan we ongeveer de helft op de verzekeringsportefeuilles besparen. Op zo’n groot pakket is dat toch de moeite. Het geld dat we besparen kunnen we gebruiken voor onze realisaties die op til staan. Het is ook geld dat we in de toekomst niet moeten lenen.”

Schepen Beauprez deed de kerkfabrieken ook het voorstel om hun verzekeringspolissen te bundelen, zoals stad en OCMW dus voortaan doen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier