Stad Brugge herschikt zijn patrimonium

28/04/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 07:38

Stad Brugge wil de voor 1,2 miljoen euro aangekochte Poortersloge op het Jan Van Eyckplein gebruiken voor hedendaagse tentoonstellingen, maar er is asbest aangetroffen. Na de verhuis van een aantal stadsdiensten naar het Huis van de Bruggeling herschikt het stadsbestuur zijn patrimonium. Een overzicht van de vastgoedcarrousel van het stadsbestuur.

Begin mei is de Poortersloge een van de vele locaties van de eerste editie van het internationaal literair festival Bru-taal in Brugge. Nadien zal dit historisch pand, dat de Stad Brugge twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro aankocht, in hoofdzaak gebruik worden voor hedendaagse tentoonstellingen. Dit gebouw fungeerde al in 2015 als centraal infopunt voor de Triënnale, maar na herinrichting wil burgemeester Renaat Landuyt de Poortersloge echt gebruiken als exporuimte. In november 2017 is er al een eerste test, met name een expo over 300 jaar stedelijke Academie, die trouwens ooit in de Poortersloge gevestigd was.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!