SP.A Wervik en Menen komt met alternatief voor Menen-West

Redactie KW

De Vlaamse overheid voegt een vijfde zoekzone toe aan de studie voor een nieuw regionaal bedrijventerrein in Menen en Wervik. De SP.A-afdelingen van Menen en Wervik stelden het alternatief voor Menen West voor.

Menen en Wervik willen extra bedrijventerreinen op hun grondgebied. De provincie West-Vlaanderen stelde Menen West voor, maar werd teruggefloten door de Raad van State omdat niet genoeg zoekzones werden onderzocht. De provincie moest van nul herstarten en stelde in december vier mogelijke locaties voor de zoekzones voor, waaronder opnieuw Menen West. Voor elk van de zoekzones rees al protest door bewonersgroepen of door gemeente Wevelgem.

Reden genoeg voor SP.A Menen om een alternatief te zoeken voor. En dat vond Patrick Roose na het bestuderen van alle studies die hij kon vinden over bedrijventerreinen in Menen. “Wij zijn ervan overtuigd dat een belangrijke piste over het hoofd werd gezien. Het bestaande industrieterrein Grensland kan mits revitalisering en herindeling extra ruimte opleveren. Samen met het aansluitend gebied langs de Ringlaan (kant Wervik) kan lanceerden we een nieuwe L-vormige zoekzone die 70 ha nieuwe bedrijven kan herbergen.”

Steun van Wervik

SP.A in Menen zit in de oppositie, maar het krijgt de steun van SP.A Wervik en hun burgemeester Youro Casier. “Wij hebben dringend 16 ha nieuw bedrijventerrein nodig”, vertelt de burgemeester. “Menen West was tot nu onze enige mogelijkheid, hoewel we veel begrip hadden voor het protest van de omwonenden. Met de nieuwe zoekzone is er een win-win voor bevolking, overheid en bedrijven. Dus steunen we dit voorstel voluit.”

De MER-cel van de Vlaamse overheid die moet onderzoeken welke zone meest geschikt is, nam de locatie al op als vijfde zoekzone. Daardoor wordt ook die piste grondig onderzocht. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier