SP.A Tielt stelt jongerenkern voor komende verkiezingen voor

De jongerenkern van SP.A Tielt bestaat uit v.l.n.r. Jatinder Singh, Robben Huyghelier, Cynthia Blancke en Nadine Spessart. © Foto Jan
Redactie KW

SP.A Tielt wil op 14 oktober naar de verkiezingen trekken met een ploeg waarin jongeren een prominente plaats innemen. De jongerenkern werd officieel voorgesteld.

De verkiezingen op 14 oktober komen steeds dichterbij en dus zijn de partijen druk bezig met het zoeken van kandidaten. Volgens SP.A Tielt-lijsttrekker Simon Bekaert is zijn partij al zo goed als rond met de samenstelling van de lijst, waarbinnen er nadrukkelijk aandacht is voor jong bloed. “Een permanente verjonging is noodzakelijk om de toekomst van de partij te verzekeren en bovendien zorgen jonge mensen voor een frisse kijk op de zaken. We zijn dan ook blij onze vier jonge krachten voor te stellen”, vertelt hij blij.

Drie nieuwkomers

De eerste jonge kracht zal het strijdtoneel alleszins niet onbeslagen betreden. De 25-jarige Robben Huyghelier kreeg van thuis uit de politiek mee van wijlen zijn vader Stefaan Huyghelier. Hij heeft er bovendien al vier jaar opzitten als gemeenteraadslid in Tielt en sinds 2017 is hij schepen.

De drie andere kandidaten zijn volledige nieuwkomers. Cynthia Blancke is 22 jaar, zit in haar laatste jaar industrieel ingenieur elektronica in Gent en werkt al zeven jaar als jobstudent in de Tieltste bakkerij De Craemer. Nadine Spessart is 22 jaar en in Tielt vooral bekend vanuit haar sportieve prestaties. In 2016 werd zij Vlaams en Belgisch kampioen judo en sinds zes jaar is ze ook trainer bij de Tieltse Judoclub. Zij was dit jaar ook het gezicht van de ‘Techno Tielt campagne’. Jatinder Singh is 20 jaar en studeert momenteel voor kok in Deinze. Geen van hun drieën heeft enige politieke achtergrond, maar naar eigen zeggen laten ze zich daarom niet afschrikken om de politieke uitdagingen aan te gaan.

(JG)