SP.A stemt tegen groen voorstel in Nieuwpoort

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Slechts één van de 23 agendapunten kreeg een negatieve stem van één fractie op de gemeenteraadszitting in Nieuwpoort van donderdagavond.

Terwijl CD&V en N-VA een wijziging van de gemeentelijke toelage voor het onderhoud van knotwilgen goedkeurden, stemden de drie SP.A’ers tegen. Woordvoerder Philip Rathé (SP.A) vond het overbodig dat de stad een toelage van vijf euro per onderhouden knotwilg toekent. “Waarom ken je geen toelage toe voor het afrijden van gras?“, vroeg hij aan de burgemeester. Als antwoord kreeg hij dat het voorstel bedoeld is om streekeigen bomen te promoten en dat naast landbouwers nu ook alle inwoners en bedrijven van de toelage kunnen genieten.

Uitbreiding speelpleinwerking

De overige punten werden unaniem goedgekeurd. De aankoop van zestig podiumelementen met bijhorende transportkarren, een podium op aanhangwagen en van vier lichte vrachtwagens voor de technische dienst werd aanvaard de raad. Met de uitbreiding van de speelpleinwerking met een tienerwerking en met het subsidiereglement voor verenigingen die zich inzetten voor kinderen en jongeren in kansarmoede gingen de drie fracties akkoord.

(DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier