SP.A na 30 jaar uit gemeentebestuur in Zonnebeke

Redactie KW

Het nieuwe bestuur van Zonnebeke wordt een coalitie tussen Inspraak en CD&V. SP.A dat 30 jaar in het bestuur zat wordt verwezen naar de oppositie.

Inspraak behaalde bij de verkiezingen een nipte meerderheid van 12 zetels op 23. ” Het risico was te groot om met 12 mensen te besturen” aldus Dirk Sioen ( Inspraak). “We opteerden samen te gaan met de CD&V omdat het volgens de inwoners de meest logische keuze was en ze ook de 2de grootste partij zijn”. De nieuwe meerderheid beschikt over 18 van de 23 zetels. Ingrid Vandepitte ( VD&V) wordt schepen.

Nieuwe college

Het nieuwe college ziet er als volgt uit: Dirk Cardoen (Inspraak) blijft burgemeester tot eind 2014. Dan wordt hij opgevolgd door Dirk Sioen (Inspraak) die nu schepen blijft. Sioen, wordt dan opgevolgd als schepen door Michiel Descheemaeker (Inspraak). De Andere schepenen zijn: Luc Hoflack (Inspraak), Sabine Vanderhaeghen (Inspraak), Maria Vander Meiren (Inspraak), Ingrid Vandepitte (CD&V), Johan Demonie (Inspraak) na 3 jaar opgevolgd door Marie Deboucquoy (Inspraak). Jan Vandoolaeghe (Inspraak) wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier