Sp.a-lijst Ieper op twee plaatsen na volledig in Ieper

Redactie KW

Tijdens het vooruitgeschoven 1 mei-feest van SP.a Ieper werd gisteren de SP.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Die is op twee plaatsen na volledig. Lijsttrekker wordt Ives Goudeseune (54) uit Zillebeke en lijstduwer Philip Bolle (53) uit Ieper. Op plaats twee staat nieuwkomer Evelyn Bouchaert (30) uit Dikkebus.

Zij is de dochter van huidig gemeenteraadslid Viviane Deconinck (55), die zelf op de zesde plaats komt te staan. Gedeputeerde Gunter Pertry (54) staat op de voorlaatste plaats. Kjell Declercq (36) krijgt plaats drie, Valentijn Despeghel (32) plaats vier en Ludovic Ide (27) plaats vijf.

Gunter Pertry, die ook lijsttrekker wordt voor de provincieraad in Ieper, ziet de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen als een overgangslijst: “We kiezen er bewust voor om jonge mensen kansen te bieden, zoals Ives Goudeseune en ikzelf 30 jaar geleden ook kansen gekregen hebben. We zouden graag nieuwe jongeren zien zetelen in de gemeenteraad en de OCMW-raad.”

Doordat het aantal te verdelen zetels in Ieper stijgt van 31 naar 33, hoopt SP.a op zetelwinst. “Nu hebben we vijf zetels in de gemeenteraad. We hopen op zeker een zesde en misschien wel een zevende. Bij de vorige verkiezingen hadden we slechts een paar honderd stemmen te kort voor een extra zetel,” aldus Ives Goudeseune.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier