SP.A Ingelmunster versterkt zijnbestuur

Redactie KW

De plaatselijke SP.A mag heel wat nieuwe krachten verwelkomen die mee zullen helpen aan de uitbouw van de partij.

Het huidige bestuur bestaat uit voorzitter Dries Couckuyt, Enigo Vandendriessche, Kurt Decloedt, Carl Desmedt en Rudy Wille. Daar komen nu nog enkele krachten bij.

Een van de nieuwkomers is Adriano Leman (33) uit de Izegemstraat, die nog maar zes maanden in onze gemeente woont. Hij werkt al elf jaar als arbeider bij de firma Vandemoortele in Izegem. Daarvoor was hij werkzaam als bediende-verkoper in de Colruyt in Izegem. “Ik wil vooral een luisterend oor zijn voor iedereen. Ik sta open voor en waar nodig de nodige hulp bieden. Ik ben blij dat ik dit engagement opnam, waardoor ik nu kan samenwerken met een leuke groep mensen die het hart op de juiste plaats hebben en altijd het beste willen voor de dorpsgenoten. We willen vooral de SP.A een nieuwe look geven en tonen dat sociaal zijn iets fantastisch is.”

Amerikaanse bij SP.A

Adriano gaat niet alleen naar de bestuursvergadering. Ook zijn echtgenote Krystle Potter maakt deel uit van de bestuurskern van SP.A. Krystle is 27 jaar. Ze woont nog maar drie jaar in ons land. Ze is een mooi voorbeeld van integratie. Als Amerikaanse spreekt ze onze taal al heel goed. Ze werkt nu al bijna twee jaar als arbeidster bij de groep Aldi in hun depot in Roeselare. Met haar diploma biochemicus is ze heel blij dat ze nu in haar eigen gemeente ook haar eigen cosmetische producten kan maken en yogales kan geven. “Ik kies voor de SP.A omdat we niet mogen vergeten dat we door ons sociaal systeem het hier heel goed hebben. Via dit systeem is er hulp voor iedereen, zowel rijk als arm. Een hart is rood en ook dat rode hart moet hier altijd blijven kloppen”, stipt ze aan.

Nog een nieuwkomer is Danny Everaedt uit de Nachtegaalstraat. Danny (49) is al bijna 25 jaar getrouwd met Darleen en vader van een tienjarige dochter Kim. Hij werkt al 28 jaar bij de firma Vandemoortele in Izegem, waar hij vakbondsafgevaardigde is van het ABVV. “En daarom sta ik ook heel dicht bij de SP.A, waar ik al jaren lid van ben. Mijn vrije tijd gaat vooral uit naar mijn gezin, samen genieten van het culinaire en culturele leven en reizen. In Ingelmunster vond ik een enthousiaste groep SP.A-leden. Kijken we rondom ons, dan zien we dat er anno 2014 nog maar weinig partijen bestaan die nog opkomen voor de gewone man in de straat. Socialisme blijft dus echt nodig om op te komen voor de burger, die het moeilijker wordt gemaakt om te blijven leven in een degelijke standaard en welvaart. Ik wil dus met plezier mijn steentje bijdragen tot de verdere uitwerking en uitbouw van SP.A-Ingelmunster”, besluit Danny.

Slowakije en Ecuador

Fien D’Huyvetter is 27 jaar en woont samen met schepen Enigo Vandendriessche in de Hinnebilkstraat 57. Ze werkt al zeven jaar als monitor in de beschutte werkplaats Nevelland in Drongen. Dit werk combineert ze met haar studies Bachelor in de Gezinswetenschappen, waarvan ze momenteel haar laatste jaar afwerkt. “Ik groeide op in een gezin waar het sociaal element centraal stond. Al van jongsaf leerde ik dat het begrip sociale welvaart heel belangrijk is in het leven van de gewone mens”, zegt Fien. “Als pleeggezin vingen we jarenlang kinderen uit alle windstreken op. Op mijn achttiende studeerde ik af als opvoedster en ging ik als vrijwilligster werken in Slowakije en Ecuador. Het sociale aspect is mij steeds blijven boeien. Ik besef ook hoe hard onze partij heeft moeten knokken om dit te bekomen. Jammer genoeg zijn veel mensen vergeten hoeveel we aan onze voorgangers te danken hebben. Daarom moeten we nu blijven knokken om deze verworven rechten te behouden”.

Rudy Van de Putte woont in de Robert Bultynckstraat. Hij is getrouwd, vader van drie zonen en werkt als treinconducteur bij de NMBS. “Ik werd geboren in een katholiek nest, maar werd me al vlug bewust van het belang van het socialisme. Ik stond altijd dicht bij de partij, maar nu voel ik dat ik tijd kan vrijmaken om mij ook daadwerkelijk in te zetten om SP.A-Ingelmunster nog nadrukkelijker op de politieke kaart te zetten”, benadrukt Rudy. “In onze gemeente vind ik een jong, dynamisch, ambitieus en enthousiast bestuur terug, waarmee ik wil helpen om de frisse ideeën over te brengen naar iedereen. Ik wil de mensen bewust maken dat men niet beschaamd moet zijn om socialist te zijn of te worden, dat men er moet voor uitkomen dat het socialistische gedachtengoed het mooiste is wat er bestaat. De partij wordt gesymboliseerd door de roos, de mooiste bloem op de aardbol. Mét doornen. Dit moeten ook wij indachtig zijn. Onze partij moet prikken.”

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier