SP.A/Groen Ledegem vindt dat er te veel geld naar de kerken gaat

De kerk van Rollegem-Kapelle, deelgemeente van Ledegem. © JAN STRAGIER
Redactie KW

De SP.A/Groen-fractie onthield zich donderdagavond op de gemeenteraad op de agendapunten over de Kerkfabrieken. Dat doen ze altijd, maar nu gaf Geert Cloet (SP.A/Groen) wat meer tekst en uitleg.

Hij vindt het immers niet meer normaal dat er zo veel geld uitgegeven wordt voor een zo beperkte groep. “Ik weet wel dat de gemeente daar zelf niets kan aan doen, maar nu we met onze burgemeester ook een parlementslid hebben, is het voor hem misschien het moment om daar iets voor te doen.”

Schepen Wally Corneillie (CD&V-VD) antwoordde dat het geld in eerste instantie niet bedoeld is voor de kerkgangers, maar wel voor het onderhoud van de gebouwen. “Het kan toch niet dat we deze gebouwen laten verloederen.”

Hij stelde dat ook de Kerkfabrieken ervan overtuigd zijn dat de kerken open moeten staan voor andere gebruikers en dat er in de drie kerken ook wel regelmatig concerten en zo plaatsvinden. Ook Piet Vandermersch (Open VLD) stelde dat men moest uitkijken andere bestemmingen voor de kerkgebouwen. (LDE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 20 mei 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier