SP.A en N-VA vormen coalitie in Koekelare, Open VLD en CD&V vallen uit de boot

Redactie KW

Burgemeester Patrick Lansens gaat de komende zes jaar in zee met N-VA en dumpt dus CD&V uit de meerderheid. Dat komt met Open VLD in de oppositie terecht.

“Koekelare heeft voor de lijst van de burgemeester gekozen”, aldus Patrick Lansens. “Zelf haal ik 2050 voorkeurstemmen, een historisch record dat me heel veel deugd doet. De kiezer heeft ook het gemaakte voorakkoord tussen Open VLD en CD&V afgestraft, want beide partijen gaan achteruit.”

Ze werden zelfs in die mate teruggeslagen, dat SP.A met nieuwkomer N-VA in zee kan gaan om een – weliswaar krappe – meerderheid te vormen. “We hebben intussen een akkoord met N-VA”, bevestigt de burgemeester. “N-VA krijgt de schepen van openbare werken, een bevoegdheid voor Marc Devrome zal dat zijn.”

Tien van de negentien zetels: dat wordt hopen dat er in de komende legislatuur geen ontevredenen opstappen. “En toch gaan we voor die optie”, aldus nog Patrick Lansens. “Of dit ook een princiepskwestie is, na wat ze ons de voorbije weken hebben aangedaan? Absoluut, ja, dat steek ik niet onder stoelen of banken.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier