SP.A en N-VA hebben forse kritiek op opeenvolgende facturen voor studies kerk

Onze Lieve Vrouwe kerk van Poelkapelle © PC
Redactie KW

De kerk van Poelkapelle blijft beroeren, ook tijdens de gemeenteraad.

De kerk van Poelkapelle wordt eigendom van de gemeente. Dat liet burgemeester Alain Wyffels (CD&V) zich ontvallen tijdens de gemeenteraad. Dominique Cool (N-VA) reageerde ontstemd omdat de raadsleden vooraf niet op de hoogte waren. “Het ligt nog niet ter stemming”, zei Alain Wyffels.

Om na te gaan of de structuur van de kerk stevig genoeg is om een niveau onder te brengen voor de BKO wordt 23.000 euro uitgetrokken voor een nieuwe stabiliteitsstudie. SP.A en N-VA vinden de opeenvolgende facturen voor stabiliteitsstudies, ondertussen ruim 41.000 euro, beschamend. “Het project sleept al 3 jaar aan. Wat zal dat finaal kosten?”, toonde Dominique Cool zich bezorgd. “Bij ieder project van redelijke omvang, zoals het wzc, of bij een ander concept zijn dergelijke studies noodzakelijk. Dat gebeurt om farces te voorkomen“; zei burgemeester Alain Wyffels.

De plannen om de omgeving in het project te integreren, komen pas in een volgende fase aan bod. Luc Vandamme wilde dat de geïntegreerde aanpak behouden blijft.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier