SP.A en Groen opnieuw samen in zee in Harelbeke in 2018

V.l.n.r. herkennen we schepen David Vandekerckhove (Groen) Tijs Naert (fractieleider gemeenteraad voor Groen), Burgemeester Alain Top (SP.A en lijsttrekker voor de komende verkiezingen) en voorzitter van SP.A Filip Lainez. © LOO
Redactie KW

De komende gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vormen SP.A en Groen opnieuw een kartel in Harelbeke. Na maanden voorbereiding werd dit beslist in de algemene vergaderingen van beide partijen.

De beide partijen evalueerden de samenwerking en kwamen tot een bevredigend resultaat. “In zowel de gemeenteraad als in het schepencollege werken we al 10 jaar goed samen. Deze trend willen we in de komende legislatuur verder zetten”, aldus burgemeester Alain Top (SP.A). “We streven opnieuw naar een maximale deelname aan het beleid. We willen blijven ijveren om met progressieve mensen Harelbeke te vertegenwoordigen en op het beleid te wegen. Ook duurzaam te blijven besturen: rechtvaardig, sociaal en duurzaam.”

“We behartigen de belangen van iedereen zonder uitsluiting van groepen of mensen, met respect voor andermans mening”, aldus Tijs Naert (Groen). Verder gaf Filip Lainez (SP.A) mee dat Alain Top opnieuw lijsttrekker wordt.

(PVH / foto LOO)