SP.A Brugge pakt uit met sportlui

Annick Lambrecht met de nieuwe SP.A-kandidaten Sylvie D'Hert, Georges Cattoor, Ann Vangaever en Katrien Delaender. © Davy Coghe
Redactie KW

SP.A heeft vier nieuwe en sportieve kandidaten voorgesteld die de Brugse lijst zullen versterken. De nieuwe kandidaten zijn Sylvie D’Hert, Georges Cattoor en de twee onafhankelijke kandidaten Ann Vangaever en Katrien Delaender.

De vier nieuwe kandidaten die de Brugse SP.A-lijst zullen versterken zijn één voor één sportief geëngageerde Bruggelingen. “Met deze kandidaten kunnen we er zeker van zijn dat de sport in Brugge blijvend aandacht zal krijgen. Ze zijn allen sportminded en dus geschikte kandidaten voor het sportbeleid”, aldus Annick Lambrecht, die de tweede plaats inneemt op de SP.A-lijst.

Sportliefhebbers

Sylvie D’Hert (46) werkt met maatschappelijk kwetsbare jongeren en kreeg van thuis uit de liefde mee voor het Brugse voetbal. Zij stond vorig jaar mee in voor de organisatie van het eerste kampioenschap tafelvoetbal dat plaatsvond in de Brugse Stadshallen. “Samenhorigheid en fair play zijn belangrijke elementen in sport, maar ook in het dagelijkse leven. Het bijhorende doorzettingsvermogen en creativiteit in sport inspireren mij en typeren tegelijkertijd ook mijn engagement”, vertelt Sylvie.

Georges Cattoor (69) woont in Koolkerke en is gepensioneerd. Hij springt vaak bij als vrijwilliger in het woon-en zorgcentrum Minnewater en is ook een grote sportliefhebber. Hij wil samen met SP.A voort werken aan de uitbreiding van polyvalente sportaccommodaties in alle Brugse deelgemeentes. “Er werden al veel goede zaken ondernomen door het huidige bestuur, maar we mogen nu niet stilvallen. Zo is de atletiekpiste op Sport Vlaanderen dringend toe aan renovatie en hebben deelgemeenten als Sint-Jozef en Koolkerke nood aan volwaardige sportzalen.”

Ann Vangaever (48) en Katrien Delaender (51) vervoegen de lijst als onafhankelijke kandidaten. Annick Lambrecht wil dat onafhankelijken ook de kans krijgen om zich kandidaat te stellen. “We gaan met een open geest naar de verkiezingen en dat willen we benadrukken door onafhankelijke kandidaten mee te nemen.”

Ann Vangaever vindt dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten, ook kansarmen en mensen met een beperking. “Ik kom op als onafhankelijke, maar ik heb wel een rood hart en daarom wil ik bijdragen tot het sportbeleid van de SP.A. Ik vind de letter o in het woord sport heel belangrijk: omzien naar anderen, mensen ontmoeten, jezelf ontplooien en natuurlijk ontspan je als mens ook tijdens het sporten.”

Katrien Delaender is zorgkundige bij Mintus en gaat in haar vrije tijd volledig op in het zwemmen. Ze zette zelf al enkele prestaties neer en behaalde vorig jaar onder meer zilver op het wereldkampioenschap zwemmen in Boedapest. “Het is nooit te laat om aan sport te beginnen, daar ben ik zelf een goed voorbeeld van. Ik heb 20 jaar lang niet gesport en heb ook de draad terug kunnen oppikken. Ik wil aantonen dat je altijd kan starten met sporten, ongeacht de leeftijd en elk met zijn eigen kennen en kunnen.” (LQ)