SP.A Beernem en Groen Beernem in kartel naar gemeenteraadsverkiezingen

De kartelleden van SP.A en Groen hebben er zin in. © Regi
Redactie KW

SP.A Beernem en Groen Beernem bundelen voor het eerst in de politieke geschiedenis van hun gemeente hun krachten.

Het nieuw kartel werd boven de doopvont gehouden in de Zomerbarak van Trefpunt in de Mexicostraat. Beide partijen willen samen een warm, progressief, sociaal en ecologisch alternatief vormen voor de centrumrechtse CD&V/N-VA-coalitie, die nu in Beernem de lakens uitdeelt. “Met een kartellijst waarbij Groen trekt en SP.A duwt, willen we resoluut gaan voor een echt ander beleid met een hart, een hart voor Beernem”, aldus SP.A Beernem-voorzitter Ignace Gernaey. “De laatste jaren is een samenwerking tussen onze partijen sterk gegroeid. We delen vaak dezelfde visie over de onderwerpen die in de gemeenteraad aan bod komen. Ons kartel is dan ook een logische stap om die samenwerking te verstevigen.”

Volgens Groen Beernem-voorzitter Ignace Tousseyn is het geen toeval dat men het Trefpunt kiest om het nieuws over het kartel bekend te maken. “Met zijn pluktuin en zomerbarak verenigt het initiatief zowel het ecologische als het sociale. Het wil een positieve ontmoetingsplek zijn voor en van Beernem. Dit sluit naadloos aan bij ons project dat een positief project wil zijn voor onze gemeente en een project waarin ecologisch en sociaal de trefwoorden zijn.”

Via www.hartvoorbeernem.be worden alle inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan de bevraging. Er worden ook nog deur-aan-deurbevragingen gehouden waarbij iedereen zijn mening kan ventileren.

(Regi)