Sofie Delrue en Rudy Debruijne op lijst van Open VLD Middelkerke

Redactie KW

Met Sofie Delrue en Rudy Debruijne kondigt Open VLD Middelkerke twee nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen aan.

Sofie Delrue ging naar school in Slijpe. “Tijdens mijn tienerjaren fietste ik vaak naar zee, naar de pit of richting Paravang. Ook de liefde trof me dicht bij huis. Ik ben getrouwd met Luk Van Eecke en samen hebben we drie dochters. We wonen in Mannekensvere, een uithoek van onze gemeente. De deelgemeente is ondernemend, heeft een actief verenigingsleven en een toenemend aantal jonge gezinnen. Ik hoop met mijn kandidaatstelling deze positieve eigenschappen extra in de verf te zetten”, zegt de sociaal werker.

Ervaring vanuit de hulpverlening

“Verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en identiteit zijn waarden die ik hoog in het vaandel draag. We leven in een maatschappij die gekenmerkt wordt door diversiteit. Mijn ervaring vanuit de hulpverlening en als bemiddelaar kan zeker een meerwaarde voor het lokale sociale beleid betekenen. Ik verwacht me aan een woelig, druk, maar bovenal leerrijk jaar“, klinkt het.

Rudy Debruijne groeide als jonge knaap in Middelkerke op. “Eerst op de Sluze en later op de wijk Krokodiel, waar ik met mijn ouders en zus woonde. Na mijn opleiding slager-traiteur deed ik mijn dienstplicht om daarna mijn beroep bij slagers in Middelkerke en Koekelare uit te oefenen. In 1993 leerde ik Martine Dejonghe kennen en we kregen een dochter, Emelie. Sinds 2000 wonen we in Westende-Dorp.”

Nood aan een nieuwe uitdaging

“In 2005 had ik nood aan een nieuwe uitdaging en volgde ik in de avondschool een opleiding ‘tuinaanleg en onderhoud’. Ik zet me in voor de handelaarsbond Westende-Dorp en voor Davo Leffinge, waar ik ook bestuurslid ben. Met mijn politieke keuze wil ik de noden van de bevolking opvolgen zodat er een vlotte communicatie en transparantie op vlak van werken en evenementen is.”

(MF)