Schoolomgeving Stationstraat Oostrozebeke ‘niet veilig’, maar voorlopig geen oplossingen

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadszitting werd burgemeester Karl De Cleck aan de tand gevoeld omtrent de onveiligheid van het zebrapad pal voor de ingang van de school in de Stationstraat.

Het was N-VA-raadslid Annelies Braekeveldt die de kat de bel aanbond. Zij stelde onomwonden dat de veiligheid in de Stationstraat voor en na schooltijd niet oké is. Het is er vaak donker en heel wat automobilisten parkeren naast het zebrapad. Zij wilde dan ook van de burgemeester weten wat daar aan kan gedaan worden? Burgemeester De Clerck gaf onmiddellijk toe dat er voor en na het zebrapad inderdaad heel weinig ruimte is om te parkeren.

Er is alleen het klein parkingske naast de ingang, maar die is meestal volzet met wagens van de leerkrachten. “Jammer genoeg is er voorlopig echt geen plaats om een kiss-and-ride-zone te installeren, zodat er extra parkeerplaatsen zouden kunnen bijkomen. Het is ook zo dat al te veel ouders hun kinderen willen afzetten pal voor de school en dan durven ze wel eens te parkeren naast of op de zebrapaden, en hun kinderen zo laten overlopen wat helemaal niet veilig is. Wanneer de ouders hun kinderen wat verderop afzetten, dan kunnen die heel veilig naar de ingang van de school wandelen, maar dat doen velen niet. Voorlopig is er geen andere oplossing. Het is wachten tot de parking van de Visscherie, die deel openbaar wordt, weer opengaat. Dan is er ruimte om dichtbij te parkeren, maar dat kan ten minste nog drie jaar duren”, besloot burgemeester Karl De Clerck.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier