Scholieren uit Tielt vragen zich af waarom alle sociale woningen op één site te vinden zijn

Redactie KW

Het scholierenparlement debatteerde donderdagavond onder meer over mobiliteit en sociale huisvesting.

Begin dit schooljaar besloten enkele leerlingen van de derde graad van het VTI, Sint-Jozefsinstituut, Handelsinstituut Regina Pacis en De Bron om in het scholierenparlement ‘Kras’ te stappen, een organisatie van Globelink. In verschillende zittingen, met onder meer rollenspellen, debatteerde de jeugd over problemen in Tielt. Dat leverde een heleboel vragen op. Donderdagnamiddag 12 maart mochten ze die vragen voorleggen aan het Tieltse stadsbestuur tijdens de slotzitting van het Tieltse scholierenparlement.

Uiteindelijk werden er vijf vragen gesteld. Sociale huisvesting kwam aan bod, want zo snappen de jongeren niet waarom alle sociale woningen hoofdzakelijk op één site (Dierdonck) gesitueerd is. Daarnaast waren er ook vragen over inspraak van jongeren zelf, naar aanleiding van het alcoholverbod rond de 100 dagen. Ook mobiliteit met de drukke Kortrijkstraat, lokale handel en Oxfam Wereldwinkels kwamen aan bod tijdens het debat. De politici waren niet voorbereid en moesten ter plaatse de jongeren van antwoord dienen.

Op 24 april worden alle jongerenparlementen van Vlaanderen nog uitgenodigd in het federaal en Vlaams parlement voor een overkoepelende slotzitting.

(RDC-foto RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier