Schepenwissel brengt carrousel van bevoegdheden teweeg in Oostkamp

Redactie KW

Vanaf 1 januari 2016 wordt Franky De Jonghe, tot nu voorzitter van de gemeenteraad, SP.A-schepen in Oostkamp. En dat zorgt voor een behoorlijke politieke stoelendans.

Coalitiepartners SP.A en CD&V kwamen bij het begin van de legislatuur overeen dat er halfweg een schepenwissel moest gebeuren tussen de twee partijen. Schepen Luc Vande Caveye werd het kind van de rekening. Schepen Jan de Keyser neemt landbouw van hem over, schepen Els Roelof waterbeheer. Openbare werken gaat naar Sebastian Vande Ginste, die daarmee het bedje spreidt voor Martin Vanhollebeke, die op 1 juli 2016 schepen wordt in zijn plaats. OCMW-voorzitter Herman Himpens houdt alvast de voorzittersstoel van de OCMW-raad warm voor Sebastian. Als Herman zelf de beslissing neemt om te gaan dan komt Sebastian dus in zijn plaats.

De grote nieuwkomer in het college is de 47-jarige Franky De Jonghe (SP-A) uit de Sint-Godelievestraat in Moerbrugge. Hij krijgt de meeste bevoegdheden van Vande Ginste in handen, behalve die van patrimonium en begraafplaatsen. Wél dus sport, ICT, administratieve vereenvoudiging, aanbestedingen, Eurozaken en archief.

Het is nog niet beslist wie nu de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad zal worden.

(PH – Foto PH)

Lees een uitgebreid interview met de toekomstige nieuwe schepen in Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout, van nu vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier