Schepenen van De Haan pakken uit met nieuwe lijst BEWUST

Redactie KW

Een aantal zetelende schepenen in De Haan pakken uit met een nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen: BEWUST. Lijsttrekker wordt LB-schepen Peter Breemersch.

In de kustgemeente duikt een groep op, die buiten de platgetreden politieke paden wil wandelen. Met een webadres op affiches die de nieuwsgierigheid moeten prikkelen zet de Lijst BEWUST als eerste een stap naar 14 oktober.

Het bestuur van Open VLD schat een eigen lijst niet opportuun in, evenmin als kartelvorming. Ervaren krachten hebben de jonge garde gewonnen voor een pluralistische lijst, niet partijgekleurd maar met mensen die bewust streven naar een waardevol beleid, zo klinkt het. Zetelende LB-schepen Peter Breemersch trekt de nieuwe lijst. Hij krijgt alvast bijstand van collega-schepenen Marleen Schillewaert (LB), Paul Meyers (LB) en Marleen De Soete (DaZ). Zetelende raadsleden vullen de kandidaturen aan: LB’ers Kurt Devooght, Frank Van Wijk, Annick Geleleens, Rudi Cattrysse, en Rudy Claus van DaZ. Er vielen nieuwe namen als Kurt Demaria en Kurt Beirens en er wordt nog met CD&V onderhandeld. BEWUST wil af van oude of nieuwe vetes, partijtwisten of wrok en wil zich eendrachtig focussen op de toekomst.

(JoP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier